• Сънуването на кораб може да означава сантиментални авантюри, но и препятствия; Ако сънуваш приближаващ кораб — разрушаване на скучните ежедневни закони, голяма промяна; ако пътувате на него — чака Ви радост; ако пътувате без страх — това предсказва успех в начинанието ви; ако преживеете буря на него — очакват Ви неприятности, от които дълго няма да се отървете; ако пътувайки на него времето е хубаво — ще Ви върви като по вода; ако сте на кораб и в далечината виждате ярка светлина — предсказва дълго пътешествие; кораб с много хора — щастие; ако скачате от него — близко богатство; ако го строите — ще Ви върви във всичко или ще предприемете важни работи; ако го управлявате — ще постигнете целта си; ако е пълен с храна — щастие; ако е с платна — добро известие; ако корабът е застрашен от потъване — премеждие, освен ако си затворник, защото в този случай сънят предсказва освобождаването ви; ако е разбит — предсказва болест
  • пътешествие

КОРАБ – пътуваш ли с кораб – очаква те нещо много добро. Ако корабът пътува в буря – неприятности. А ако корабът пътува в тихо море и хубаво време – късмет.

КОРАБ – ако сънуваш, че пътуваш с кораб и виждаш в далечината ярка светлина – на добро е. Предвещава в близко време благополучно и плодотворно пътуване.

Кораб – строиш | щастие или важна работа ти предстои. – управляваш | ще постигнеш целта си. – без мачти и платна | ще се избавиш от една нужда. – разбит | болест те очаква.

Ще се гордеете с добрата си постъпка. Ако сънувате кораб с бели платна, ще получите добри известия

Символиката му е аналогична на тази на лодката (вижте тази дума в речника). Корабът е символ на Майката; той държи мореплавателя (в морето на живота) в успокоителните обятия на корпуса си. Корабът позволява и да се извърши преход, който в сънищата винаги бележи важна промяна. Ето за пример съня на трийсети пет годишна жена: – Намирах се на много голям кораб, който плаваше към Бермудския триъгълник Насред морето си дадох сметка, че на борда няма нито капитан, нито офицери. Моряците се щураха на-горе-надолу, а корабът се носеше с пълна скорост… Събудих се. Според асоциациите на сънувалата сънят й означава, че е предприела преход към място, известно като тайнствено или опасно, тоест че иска на всяка цена да се опознае истински: Опасността идваше оттам, че тя желаеше да постави под въпрос всичко, абсолютно всичко, което я засягаше. Общо взето, Бермудският триъгълник символизираше дълбокия център на личността на тази жена. Но корабът бе прекалено голям (все според асоциациите й). Той изразяваше прекалено голяма сигурност; символизираше майката на сънуващата, от която тя не бе успяла да се откъсне и на която се осланяше за всичко. Така сигурността, която „корабът-майка” предлагаше на мореплавателката, й пречеше да оцени но достойнство препятствията. Сред асоциациите й впрочем фигурираше и „Титаник”, толкова „сигурен”, че потъна още при първото си плаване поради липса на елементарни предпазни мерки. Освен това на борда няма капитан, няма мъже, които да поемат отговорността. Да преведем: мъжкият полюс, Анимусът на сънуващата, е недоразвит. Той е „разпилян” като моряците, които безредно се щурат във всички посоки. Корабът може да символизира и Анимата (у мъжа). Немалко мъже са буквално „оженени” за своя кораб, който им позволява да тръгнат на пътешествие… към себе си. Така разбираме защо толкова много кораби носят женски имена.

Ако сънуваш, че пътуваш с кораб, чака те радост; ако си на кораб и има буря-чакай неприятности, от които дълго няма да се отървеш; ако си на кораб при хубаво време и в спокойно море-ще ти върви като по вода.

КОРАБ – ако сънуваш значи радост. Кораб ако управляваш насън значи ще постигнеш целта си. Кораб разбит ако сънуваш значи те очаква болест. Кораб с хора ако сънуваш значи щастие. Ако ли влизаш в него на богатия премеждие, а на сиромаха богатство. Кораб че строиш ако сънуваш значи ще имаш щастие във всичко или ще предприемеш важни работи.

КОРАБ – Сънуването на кораб може да означава сантиментални авантюри, но и препятствия; ако сънувате приближаващ кораб – разрушаване на скучните ежедневни закони, голяма промяна; ако пътувате на него – чака ви радост; ако пътувате без страх – това предвещава успех в начинанието ви; ако преживеете буря на него – очакват ви неприятности, от които дълго няма да се отървете; ако пътувайки на него времето е хубаво – ще ви върви като по вода; ако сте на кораб и в далечината виждате ярка светлина – предвещава дълго пътешествие; кораб с много хора – щастие; ако скачате от него – близко богатство; ако го строите – ще ви върви във всичко или ще предприемете важни работи; ако го управлявате – ще постигнете целта си; ако е пълен с храна – щастие; ако е с платна – добро известие; ако корабът е застрашен от потъване – премеждие, освен ако си затворник, защото в този случай сънят предсказва освобождаването ви; ако е разбит – очаква ви болест.

КОРАБ – Много здраве и успехи.

Кораб – Съдбата, люшкана от спокойните или бурни води на живота. Личността в своята цялост, когато нещо не е сигурно и ти се струва, че си претърпял пълен провал.

Ако сънуваш кораб или пътуваш с него, чакат те радости и успехи.

Съдбата, люшкана от спокойните или бурни води на живота. Личността в своята цялост, когато нещо не е сигурно и ти се струва, че си претърпял пълен провал.

Символ на сантиментални авантюри, но и на неочаквани препятствия.Ако е застрашен от потъване, те очакват сериозни премеждия.- и си затворник, сънят ти предсказва скорошно освобождаване.Ако си на кораб и в далечината виждаш ярка светлина, е обещание за дълго пътешествие.Ако е с много хора, е знак за предстоящо щастие.Ако се появи в съня ти, означава голяма радост.Ако е с паднала мачта, ти предрича, че ще изпаднеш в ситуация, която може да се нарече безнадеждна.Ако плаваш с него в спокойно море, опасност, която според теб те застрашава, е чиста измислица.- по море и попаднеш в ураган, значи се каниш да извършиш нещо крайно рисковано, или най-малкото на пътя ти ще се появят трудно преодолими препятствия.- по море и е пълен с храна, е предзнаменование за предстоящо щастие.- Ако е с платна (платноход), и се носи от вятъра по морските простори към унищожителна буря, такъв сън алегорически рисува развитието на живота ти, ако не се откажеш навреме от идеите, които сега са те увлекли.Друго тълкуване – ще получиш добри известия.Ако преживееш буря на него, те очакват неприятности, от които дълго време няма да можеш да се отървеш.Ако се приближава, е сигнал за голяма промяна, която ще се състои в разрушаване на скучните ежедневни закони.Ако пътуваш на него, ти предстои да изживееш някаква радост.- без страх, ти предвещава успех в предприетото начинание.- и времето е хубаво, е знак, че ще ти върви като по вода.Ако е разбит, сънят те предупреждава, че скоро ще се разболееш.Ако скачаш от него, означава, че богатството, към което се стремиш, е съвсем близо.Ако строиш, ще ти върви във всичко, което ще ти донесе голяма радост, а това може да бъде и повод да се захванеш с други важни дела.Ако е счупен, ще се разболееш.Ако сънуваш строителство или ремонт на кораб, предсказва оздравяване на болен или голяма печалба.Ако управляваш, ще постигнеш целта си, което ще е съпроводено и с много успехи.

пътешествие

За късмет, сподели с приятел: