Коя е най-рядката зодия?

Най-рядката зодия
CBD

Да, наистина има един знак, който е най-редкият от всички. Разберете кой е той.

С някои зодиакални знаци сме склонни да се срещаме по-често от други. Това често може да се дължи на съвместимостта на зодиакалните знаци или на това кои зодиакални елементи се съчетават добре. Като Телец може да имате повече приятели Дева или Скорпион. А като Риби може да видите повече Раци в приятелската си група.

Въпреки това зодиакалните тенденции са свързани и с това колко хора са родени под всеки зодиакален знак, тъй като някои зодиакални знаци са по-често срещани от други, въз основа на общите рождени дати. Точно както има най-разпространените зодиакални знаци, има и зодиакални знаци, които са редки – и по-специално един слънчев знак е най-редкият зодиакален знак.

Кой е най-редкият зодиакален знак?

Всичките 12 зодиакални знака се отличават с набор от уникални личностни характеристики и са специални по свой собствен начин (всеки от тях дори има съответна карта таро и връзка със здравето ви). Но нищо не е толкова специално, колкото да бъдеш най-редкият. Кой е най-редкият зодиакален знак, питате се?

Това е не друг, а Водолей, който включва хората, родени между 20 януари и 18 февруари. “През януари и февруари има най-малко раждания, което прави Водолея най-редкия зодиакален знак”, казва Лиза Стардъст, астролог от Ню Йорк и автор на книгата “Наръчник за оцеляване при завръщането на Сатурн”: Навигация в този космически ритуал на прехода.

Личностни характеристики на Водолея

Като най-рядък зодиакален знак, хората със слънчеви знаци Водолей са “известни като уникалните мислители на зодиака”, казва Стардъст. Те се смятат и за “новатори и създатели на свежи перспективи”.

Освен че е най-редкият зодиакален знак, това, което отличава този знак от останалите 11 зодиакални знака, е, че те са известни като водната част на въздуха. Това ги прави логични, както и интуитивни. И също така имат способността да виждат накъде се е запътило човечеството и да правят крачки към напредъка му. (Може би те знаят и най-добрия начин за всеки зодиакален знак да се освободи от стреса?)

Интересно: 10 признака, че сте Водолей

Съвместимост на Водолей с други Зодии

CBD

Кои знаци са съвместими с Водолея?

Когато става въпрос за съвместимост с Водолей, Стардъст казва, че тези знаци са склонни да привличат и да бъдат привличани от други въздушни знаци. Близнаците и Везните са склонни да бъдат най-съвместими с Водолея, поради факта, че са способни да обработват чувствата си чрез комуникация и мисъл.

Кой е най-често срещаният зодиакален знак?

Точно както има най-рядък зодиакален знак, има и най-разпространен зодиакален знак. Девите, които са заченати на Нова година по време на празнуване и забавление са най-разпространените зодиакални знаци. Родените между 23 август и 22 септември се смятат за Деви и са известни с това, че са трудолюбиви, търпеливи, аналитични, любезни и прилежни”.

Вторият най-рядък зодиакален знак

Вторият най-рядък зодиакален знак е Овенът, а след него е Стрелецът, като и двата знака са огнени. Овенът е първият зодиакален знак, като той има склонност да има искра на вдъхновение, която “кара всички да се движат и да се раздвижват”. Стрелецът, третият най-рядък зодиакален знак се пада през есенния сезон и е известен с това, че е авантюрист и свободолюбив.

Змиеносецът може да бъде и вторият най-рядък зодиакален знак

Повечето от нас се придържат към 12-те астрологични знака на зодиака – и това е така, откакто вавилонците за първи път са култивирали зодиакалните знаци преди повече от 3000 години. Тези знаци са Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби и се основават на 12 съзвездия на нощното небе. Но когато през 2016 г. НАСА направи някои промени в картата на съзвездията, тя добави 13-о съзвездие, наречено Змиеносец, и по този начин предизвика въпроса: Съществува ли 13-и зодиакален знак?

Интересно: Има ли нова 13-та зодия и коя е тя?

Не, НАСА не е измислила нов зодиакален знак. Всъщност вавилонците са знаели за това съзвездие и просто са решили да не го включват в групата си от зодиакални знаци. НАСА обяснява причината да не добави 13-и зодиакален знак: Астрологията и астрономията не са едно и също нещо и това, че на картата е добавено допълнително съзвездие, не означава, че то е добавено и към зодиака.

Въпреки това някои все още избират да признават Змиеносеца за 13-и зодиакален знак и тъй като той рядко се използва в света на астрологията, се смята, че е и вторият най-рядък зодиакален знак. Родените между 29 ноември и 17 декември се смятат за Змиеносци (въпреки че според традиционните 12 зодиакални знака родените между 22 ноември и 21 декември са Стрелци). Тези хора от зодия Змиеносец са известни като чаровниците на зодиака, като те са “много проницателни и знаещи, както и магнетични и завладяващи”.

 

CBD
За късмет, сподели с приятел: