Какво е да си Скорпион?

Описание на скорпион

Скорпионът е осмият знак в зодиакалния кръг, а сезонът му продължава от 23 октомври до 22 ноември. Наред с хороскопите на Рак и Риби, Скорпионът е воден знак, така че родените през това време са склонни да бъдат по-емоционални. Освен това те са силно чувствителни и често долавят чувствата на другите хора и енергиите на заобикалящата ги среда.

Скорпионите умеят да разчитат ситуацията. Те са склонни веднага да разберат дали нещо или някой си заслужава времето им или не. Това ги кара да бъдат по-придирчиви към това с кого дружат и с кого се срещат. Скорпионите не са големи почитатели на светските разговори, защото винаги искат да се задълбочат в общуването с някого и да разберат нещата, които го карат да се чувства добре. Човешкото поведение е нещо, което им е интересно, защото обичат да знаят цялата предистория на нечий живот и защо е такъв, какъвто е. Те се интересуват повече от това, какъв е човекът отвътре, отколкото от това какво другите мислят за него.

Скорпионите също така са лесно обсебващи личности. Щом веднъж са се решили на нещо, те го преследват с безмилостна решителност. Именно тези качества ги правят толкова добри изследователи. Въпреки това те може да се борят с нуждата да се чувстват постоянно под контрол. Когато усетят, че нещо или някой може да се окаже извън техния обсег, те могат да се опитат да се държат още по-здраво. Във взаимоотношенията си Скорпионите са склонни да проявяват повече ревност, особено ако усетят, че другият човек се отдръпва. Големият урок, който Скорпионът трябва да научи, е, че голяма част от живота е извън техния контрол и те трябва да се доверят, че това, което е писано да се случи, ще се случи. Те трябва да се примирят както със своята сила, така и с безсилието си.

Прочетете още: Дневен и Любовен Хороскоп на Скорпион

Склонни да се доверяват, Скорпионите обикновено се нуждаят от известно време, за да се отворят и да бъдат уязвими с някого. Те са склонни да държат повечето от емоциите си скрити. Реакциите им са по-сдържани, но това, че не са бързи да покажат емоциите си, не означава, че не чувстват нещата дълбоко. При Скорпионите много неща се случват под повърхността. Ако някой предаде доверието им, Скорпионът бързо изключва този човек от живота си. Те са много черно-бели, когато става въпрос за това какво ще търпят и какво не.

Скорпионите водят живот на дълбока вътрешна трансформация. Те винаги се стремят да се справят по-добре и изпитват собствените си граници. Те обаче трябва да се научат как да приемат силните си реакции и дълбоки емоции, вместо да се опитват да ги потискат. Те могат да растат и да се развиват, като се откажат от нуждата си да контролират и се научат да се доверяват.

За късмет, сподели с приятел: