10 признака, че сте Рак

Зодия Рак

Ако сте родени между 21 юни и 22 юли, вие сте Рак. Управлявани от Луната – планетата, свързана с емоциите и вътрешните нужди – вие лесно можете да разберете как се чувстват другите хора. Не приемате отношенията си леко и винаги се стремите да се задълбочите в отношенията си с хората. Понякога обаче може да имате нужда да се оттеглите и да останете сами, за да се справите с по-силните си емоции. Възможно е да имате репутацията на капризен или затворен човек, докато всъщност просто си взимате време, за да разберете по-добре себе си.

Днес ще разгледаме 10 конкретни признака, които са характерни за зодия Рак.

Вие сте приятелят, към когото всички се обръщат за съвет

Лесно можете да се поставите на мястото на някой друг и може интуитивно да усетите през какво преминава този човек. Именно вашите утешителни думи и естествени майчински инстинкти развеселяват хората. Приятелите ви може да дойдат при вас, за да изкажат проблемите и несигурността си, защото знаят, че ще ви изслушат търпеливо и няма да ви осъдят.

Вие сте изключително близки със семейството си

Семейството е важно за вас и може да се чувствате много свързани с мястото, където сте израснали, или с конкретната култура, в която сте били отгледани. Може би много обичате да прекарвате Коледа и рождените дни с близките си или да ходите на ежегодни семейни пътувания. Дори и да не сте близки с родителите и братята и сестрите си, вероятно имате добри приятели, които възприемате като семейство.

Ставате доста носталгични

Прекарвате много време в размисли за миналото и вероятно имате добър спомен за конкретни дати или събития от детството си. Възможно е също така да Ви привличат дрехи или интериор от друга епоха – може би дори имате чувството, че тогава бихте се вписали по-добре. Необходимо е обаче да се върнете към настоящия момент, вместо да се занимавате с минали действия и съжаления.


Предпочитате да останете вкъщи, вместо да излизате

Да излезете в претъпкан бар през уикенда и да се смесите с непознати може да е най-големият ви кошмар. Много по-скоро бихте предпочели малки събирания с хора, които вече познавате и с които вече се чувствате комфортно. Когато сте в настроение просто да останете вкъщи и да се излежавате, е доста трудно някой да промени мнението ви.

Жадувате за задълбочени разговори с хора

Когато разговаряте с хора, обичате да чувате как се справят в действителност, а не само позитивното лице, което може да поставят. Вие процъфтявате в смислени разговори, в които можете спокойно да се отворите и да споделите чувствата си с някого. Именно чрез обсъждането на силните ви емоции се чувствате по-близки и по-свързани във взаимоотношенията си.

Не се отказвате лесно от обидите

Вие сте много чувствителни и приемате отхвърлянето лично. Може да си спомняте малка, но критична забележка, която някой ви е направил преди месеци, и ви е трудно просто да оставите тези неща. Особено след раздяла, може да ви е трудно да продължите напред и да останете навътре в миналото заради някоя болка, която някой ви е причинил.

Конфронтацията не е най-силната ви страна

Когато сте разочаровани от някого, не показвате лесно, че сте разстроени. Вместо да се изправите лице в лице с проблема, предпочитате да го игнорирате и да се надявате, че той ще отмине. Може дори да се чувствате зле да се ядосате на приятел или член на семейството, защото не искате да нараните чувствата им. Въпреки това, тъй като сте толкова съпричастни, това понякога може да ви затрудни да отстоявате себе си.


Отначало изглеждате срамежливи

Възможно е да се пазите, когато се запознавате с нови хора, и обичате да имате възможност да усетите човека, преди да го приемете в живота си. Трябва да сте сигурни в чувствата му, преди да предприемете каквито и да било стъпки. Когато за първи път се срещате с някого и тепърва го опознавате, може да отнеме известно време, преди да почувствате, че можете да бъдете напълно себе си.

Готвенето е вашият език на любовта

Когато сте стресирани, обичате да се наслаждавате на любимата си храна. Вероятно се обръщате към рецептите, които майка ви или баба ви са ви приготвяли, когато сте били малки, защото ви напомнят за дома. Готвенето е начин да се успокоите и да се почувствате комфортно, независимо колко далеч сте от семейството си, а може би обичате и да организирате вечери за приятелите си.

Обичате да се грижите за хората

Във взаимоотношенията си сте склонни да поемате много грижовна роля. Обичате да се чувствате нужни на хората, затова търсите начини, по които да предложите подкрепа на близките си приятели или романтичните си партньори. Покровителствате любимите си хора и правите допълнителни усилия, за да правите малки неща за хората, на които държите.


За късмет, сподели с приятел: