Съновник: Смърт

сънуване на смърт

Сънищата, свързани със смърт или умиране, освен ако не се дължат на духовни причини, са подвеждащи и много объркващи за начинаещия в областта на сънищата, когато се опитва да ги тълкува. Сънищата за смърт не са непременно лошо предзнаменование, но обикновено представляват тревожни или гневни чувства.

Смъртта е преход от осъзнаването на грубото физическо към по-духовното Аз. Традиционно сънуването на смърт означава възможност за раждане или промяна на обстоятелствата в собствения живот или в живота на околните. Тъй като в миналото смъртта е предизвиквала голям страх, тя е представлявала и бедствие, в смисъл че нищо вече няма да бъде същото. Тя е била нещо, което е трябвало да се преживее и понесе, а не да се разбере. В днешно време, когато нагласите на хората се променят, смъртта в съня показва предизвикателство, с което трябва да се справим. Съновник смърт може да означава много неща, затова баба Ванга е разтълкувала отделно всяко едно от тях:

 • Да сънуваш собствената си смърт – означава обновяване и освобождаване от стар етап от живота. Това е и често срещан сън, когато преодолявате заболяване – и е добър знак, че се подобрявате. Ако обаче сънувате, че умирате бавно, трябва драстично да промените рутината си и да обновите живота си. 
 • Ако сънувате мъртъв човек (мъртвец), ще се радвате на щастие и здраве
 • Да сънувате смъртта на любим човек предполага, че Ви липсва определено качество, което любимият човек представлява. 
 • Ако насън умира болен човек, в бъдеще ще се сблъскате с чудовищна несправедливост. Ще ви бъде предложена по-добра сделка, в резултат на което хората ще страдат. От вашето решение ще зависи спасението на душата ви.
 • Да сънувате смъртта на голям брой хора – лошо предзнаменование. Този сън предсказва ужасна епидемия или подобна трагедия.
 • Да сънуваш човек, който умира от мъчителна смърт – предвестник на война или битка, в резултат на която много хора ще бъдат заличенаит лицето на земята, а оцелелите рано или късно ще умрат от бавна, мъчителна смърт.
 • Ако сънуваш смърт на скъп приятел или роднина, той трябва да е предупреден да не мисли и действа неморално или по друг неправилен начин
 • Ако сънуваш смърт на враг, той може да преодолее лошите си постъпки и така да даде повод за радост на себе си или на приятелите си.
 • Да чуеш, че някой приятел или роднина е мъртъв, означава, че скоро ще имаш лоши новини от някои от тях.
 • Ако сте сънували, че умира много важен човек в света, този сън е голямо пророчество. Той гласи, че в близко бъдеще на власт в една от развитите страни в света ще дойде мъдър владетел, който ще успее да установи мир и хармония между жителите на различни държави.
 • Да сънувате мъртвец, който върши нещо обикновенно, означава, че ще бъдете здрави и щастливи.
За късмет, сподели с приятел: