Съновник: Зъби

сънуване на зъби

Това е един от най-страшните сънища, които можете да имате: Занимавате се с работата си и изведнъж зъбите ви започват да падат. Може да изпадат един по един, да се трошат в ръцете ви или да се отчупват. Без значение какъв е случаят, сънят, в който ви падат зъби, е обезпокоителен. Ако сте имали подобен сън, може би се чудите какво означава той.

“Сънят със зъби ще е свързан с начина, по който общувате напоследък”, казва Лори Куин Лоънбърг, професионален анализатор на сънища. “Всеки сън, свързан с устата – устните, езика, зъбите, гърлото – ще бъде свързан с това, което сте казвали, как сте го казвали и т.н.” Продължете да четете, за да видите тълкуванията на Лоънбърг на различни сънища за изпадане на зъби и как те могат да се свържат със случващото се в живота Ви, когато сте будни.

Ако сънувате, че зъбите ви падат в зъболекарския кабинет

Зъболекарят ще [представлява] способността ви да коригирате някаква форма на общуване, която сте имали, или може би просто да коригирате типичния си начин на общуване”, казва Лоънбърг. Може би работите върху това да не ругаете толкова много, може би работите върху това да мислите, преди да говорите, може би работите върху това да бъдете по-любезни.

Ако в съня си изваждате разклатен зъб

Според Льовенберг ваденето на разклатен зъб ще символизира конфликт, за който трябва да говорите или който искате да прекратите. Може би зъбът просто виси там на една жила и вие просто трябва да го извадите. Точно този мисловен процес е точно това, което означава сънят. Трябва да кажете това, което трябва да се каже тук, трябва да се принудите да го кажете, независимо колко болезнено може да бъде.

Ако отидете да извадите нещо от зъбите си, а зъбът ви падне

Няма нищо по-приятно от това да осъзнаете, че сте забравили да използвате конец за зъби и сега имате парче спанак в зъбите си, но е още по-неприятно, ако зъбът ви падне, когато се опитвате да го поправите. Въпреки това Льовенберг казва, че този сън може да е знак, че сте изяснили недоразумение. Също така е много важно какво е заседнало в зъбите ви. Ако в зъбите ви е заседнала дъвка, това вероятно ще е свързано с нещо, което бихте сметнали за лепкава ситуация. И това може да е причината, поради която сте заседнали в този проблем с общуването, защото е лепкаво и не сте сигурни как да кажете правилното нещо.

Ако сте сънували, че зъбите ви започват да се рушат

Този, в който зъбите ви се трошат, е свързан със слаба реч. Обикновено ще сънувате този сън, когато може би сте имали спор или чувствате, че не сте разбрали какво искате да кажете, или просто не сте го казали правилно, че това, което е излязло от устата ви, е било слабо. Имало е пукнатини, не е било солидно.

Ако сте сънували, че зъбите ви са започнали да падат бавно или един по един

Когато те излизат сами, това обикновено е свързано с това, че сте допуснали нещо да излезе от устата ви, което бихте искали да върнете обратно. Казване на нещо, без да го обмислите първо, клюки, неща, които е трябвало да останат там. Когато зъбите излизат един по един, тогава погледнете комуникацията си от предишния ден. Започнахте ли може би да изпускате информация за някого или нещо? Казвали ли сте на малки струйки неща, които може би не е трябвало да казвате? Свързано е с това, че просто казвате малки дреболии тук и там.

Ако сте сънували, че всички те са паднали наведнъж

Льовенберг казва, че това се случва, когато сте казали много информация наведнъж. “Това обикновено се случва при хора, които са приказливи и които просто говорят прекалено много и не знаят кога да спрат да говорят. Тези хора, които имат тази личностна черта, обикновено са наясно с нея. Те получават този сън, това е много неща, които излизат от устата им през цялото време. Но това може да се случи и когато сте допуснали нещо голямо да излезе от устата ви. Като например колкото повече зъби излизат, толкова по-голямо е значението на това, което сте казали. Така че, ако се опитвате да го задържите или се опитвате да хванете зъбите, тогава това е свързано с осъзнаването ви на “Опа, не трябваше да казвам това”.

Ако в съня ви са изпаднали само няколко от зъбите ви

Ако само няколко зъба излязат, а не всички, тогава това отново би отразило нивото на това колко много сте казали.” Льовенберг ви призовава да погледнете към предишния ден, защото сънищата винаги ще са свързани с нещо, което се е случило в деня преди съня. “Дали не сте дали цялата истина? Казахте ли само половината от историята, така да се каже?

Ако всички зъби, освен един или два, са паднали

Ако е останало само малко, тогава може би все още чувствате, че ви е останало малко достойнство след всичко, което сте избълвали.

Ако сте сънували, че са изпаднали с леко почукване

Това леко почукване подсказва, че може би някой ви е побутнал само за да измъкне тази информация от вас, а не вие да я предложите доброволно. Например, когато имате тайна или някой ви е казал нещо, някаква пикантна клюка, вие ще я задържите в себе си. Но ако някой го повдигне: “Знаеш ли нещо?”, подтикне те и ти разкажеш, това е подслушване.

Ако в съня си те започнат да се разцепват и разделят

Подобно на разпадащите се зъби, Льовенберг предупреждава, че това може да е свързано и със слаба реч. От друга страна, има причина, поради която това е раздробяване или разцепване, за разлика от трошене. Разцепването може да се сравни с това, което сте казали предния ден в спор с някого, където сте били до степен [на] просто разцепване на косъм. Ако стигате до твърде много подробности, които в този момент са ненужни.

Ако части от зъбите ви започнат да се отчупват

От всички сънища за изпадане на зъби Лоънбърг казва, че това е сънят, който лично тя получава най-често. Това също би било свързано с непредоставяне на достатъчно информация. Например мисля, че аз го получавам често, защото често ходя по радиото и обяснявам много сънища. Но ще получа този сън, който ми избива на зъби, когато чувствам, че не съм дала достатъчно информация, като че ли не съм се обяснила достатъчно добре. Чувствам, че човекът, с когото съм разговарял, не е разбрал напълно това, което съм се опитал да му обясня.

Ако сте сънували, че зъбите ви са започнали да растат накриво и да се избутват от устата ви

В този случай това наистина ще се отрази на начина, по който изглеждате. Много пъти в тези сънища, когато зъбите излизат или каквото и да се случва със зъбите, ще се погледнем в огледалото, защото сме загрижени за това как изглеждаме сега. Така че този в голяма степен ще е Ваше притеснение за това как сега може да изглеждате пред другите след казаното. Изкривяването също може да е свързано с лъжата.

Ако започнат да гният

Гниенето на зъбите може да бъде едно от двете неща. Може да е свързано с нещо старо, с някакъв спор, обида или ситуация, която сте обсъждали предишния ден, която е стара и ви е омръзнала. Подсъзнанието ви изразява това под формата на гниещи зъби. Сякаш сме го обсъждали милион пъти, това вече остарява. Но това може да е свързано и с вина за това, че сте казали нещо, което е било наистина гнило и неприятно.

Ако сте сънували, че зъбите ви са започнали да се отдръпват обратно във венците ви

Този е свързан в голяма степен с това, че наистина ви се иска да можете да върнете назад това, което сте казали. Иска ви се да можете просто да го изтриете. “Не мога да повярвам, че съм казал това, какво мога да направя, за да го върна назад? Това също може да е страх от говорене. Страхувам се да говоря за какъвто и да е проблем. Така че вместо да го пусна навън, сякаш се отдръпвам напълно.

Ако в съня ви устата ви е била пълна с разклатени зъби

Това е, когато има нещо, за което трябва да говорите, но все още не сте го направили. Това е като: Трябва да кажа това, наистина трябва да говоря за това, наистина трябва да се изправя срещу този човек за това, но все още не сте го направили. Като че ли сте на ръба, толкова сте готови да го направите. Ето защо те са отпуснати. Но все още не сте го направили. В този момент вашето подсъзнание ви го представя по този начин, за да можете да решите: Добре, дали е най-добре да продължа и да говоря за това, или да си държа устата затворена? Какъв е най-добрият начин да подходя към това?

Ако те започнат да изпадат, докато сте по средата на трудна задача

Разбира се, това би зависело и от задачата, която изпълнявате, защото всеки малък детайл е от значение. Но ако сте в процес на вършене на нещо трудно и зъбите ви паднат, а те не са целият фокус на съня, това също може да е свързано не само с общуването, но и с действията в реалния живот, с които се затруднявате. Много пъти, когато се сблъскваме с трудни проблеми, не правим нищо. Когато активно се опитвате да се справите с тази трудна ситуация в реалния живот – следователно се справяте с нещо трудно в съня – активно се опитвате да го поправите и зъбите ви падат, [това] може да е послание от вашето подсъзнание да запазите това за себе си, просто работете върху това сами и не се оплаквайте и не клюкарствайте за това.

Ако в съня ви са изпаднали и не можете да ги намерите

Льовенберг казва, че това може да означава, че имате проблеми с намирането на правилните думи. Знаете, че има нещо, което трябва да кажете, но не знаете как да го кажете. Как мога да кажа това? Позволете ми да намеря правилните думи. Тъй като зъбите вече са излезли, това може да означава, че се опитвате да намерите правилните думи, за да поправите това, което сте объркали, говорейки без да мислите.

Ако сте сънували, че са ви изпаднали, докато сте се закачали с някого

Знаете ли как казват, че по-малко е повече? Този тип сън може да се случи, когато сте говорили прекалено много в даден разговор. Например сексът в съня всъщност не е свързан с физическия акт на секса, а по-скоро с общуването с някого на емоционално или психологическо ниво. Така че това може да означава, че сте имали някаква връзка с някого с интимен разговор. Но сега го премисляте и си мислите: О, може би не трябваше да казвам това, о, казах твърде много от онова, но сънят ви се опитва да ви увери [че] сте се свързали, не се притеснявайте за това.

Изводът

Ако сънувате сънища, в които зъбите ви падат, подсъзнанието ви се опитва да ви помогне да подобрите уменията си за общуване. Въпреки това има някои изключения. “Понякога загубата на зъби или нещо, което се случва със зъбите ви, може да означава, че чувствате, че губите власт някъде в живота си”, казва Лоънбърг. В животинското царство зъбите са вашата способност да оцелявате, да се защитавате и да се храните. Загубата на зъби може да означава за някои, че имат усещането, че губят средствата си за оцеляване по някакъв начин.

За да започнете да се справяте с корените на сънищата, Лоънбърг съветва да си водите дневник на сънищата. Препоръчвамe ви да пишете частта от дневника си от лявата страна на дневника, а сънищата си – от дясната, за да можете да ги имате един до друг и по-лесно да свържете точките между това, което се е случило през деня, за да видите как това се е отразило на това, което сте сънували тази нощ. Това е начин да проследите моделите в поведението си и как общуването ви може да се отрази на сънищата ви.

За късмет, сподели с приятел: