Съновник Змия: Ако сънуваш змии

Знаете ли, че най-старият символ на съня, записван някога, е змията. Може би сте виждали навитата змия, гравирана върху йероглифите в древен Египет, или може би дори сте забелязали Буда да медитира зад кобра? Въпреки това, в Библията змията се счита за символ на изкушение или зло според историята на Адам и Ева.

И така, какво всъщност означават змиите в нашите сънища?

Всеки, който ви даде кратък отговор за значението на змийския сън, ще ви излъже. Този емблематичен, но загадъчен символ на съня съдържа и двата елемента на изцеление Кундалини или потенциална заплаха или скрита опасност, ако не сте наясно с нещо. Змията в съня ни е сложен символ, който често е неусетен за сънуващия, често се свързва с неговите първични инстинкти, поведение или пориви.

Разберете какво означава змията в сънищата ви, преди да е станало твърде късно.

Сънувам змии

Тези хладнокръвни влечуги получават лоша репутация, тъй като човешкият мозък е устроен да се страхува от  змии . Страхът ни от змии е „ генетична фобия “ поради дългата ни еволюционна история, в която питоните ловят хора.

Въпреки това в царството на сънищата змиите могат да се считат за обединение между съзнателното и несъзнаваното състояние; нашата жизнена сила енергия или плодородие. Поради двете си крайности как да разберете дали змията се счита за добър или лош символ ?

Често пъти вашето взаимодействие със змията определя резултата от съня ви. Добрата новина е, че сънят ви ще ви предостави точното количество улики, които могат да се тълкуват метафорично. Това не е толкова лесна задача, въпреки че малките детайли като вашето местоположение, вид змия, символи, нападение, ухапване или преследване.

Ухапване от змия в сънищата

Ухапванията от змия са често срещани символи на сънищата, които привличат вашето съзнание към измамни хора в живота ви. Счита се за лоша поличба, когато отровна змия се е привързала към вас. Това е предупреждение да се предпазите от хора, ситуации или неща, които представляват непосредствена опасност.

Символите, местоположението и хората около вас са улики, които да ви насочат към заплахата. Като алтернатива ухапването от змия може да бъде несъзнателни пориви или поведение, което притежавате.

 • Предупреждение за хора, поведения или инстинкти, които имат разрушима сила.
 • Отровата може да определи колко парализираща може да бъде тази възприемана атака.
 • Скрита, но смъртоносна сила, за която не подозираш.
 • Изкушението има своето жило.
 • Хора, които имат лоши намерения, неприязън или омраза срещу вас.

Вид змия в сънищата

Видът змия ще предостави на сънуващия улика, която ще помогне да стесни нейния мотив в съня. С над 3000 вида змии в света би било невъзможно да се разбие значението на всяка отделна змия, но всяка змия има свои собствени индивидуални характеристики, които ще променят значението.

Ние разбираме, че отровните змии, които се класират в категорията като „умия змия , символ, който метафорично се очертава като заплаха поради факта, че нейният смъртоносен удар спира или централната нервна система.

 1. Дрънкаща змия – Появява се като незначителна заплаха, метафорична за „дрънкане“ или разтърсване.
 2. Кобра – Символ на лична трансформация, несъзнаван страх или враг, който сте провокирали.
 3. Черна змия – Свързване с неизвестното (сянка) най-смъртоносното.
 4. Боа– Метафоричен за свиване на кръвта на живота от вас, изчерпване на енергията; жизнена сила.
 5. Питон – Бърз със способността да се обвие около вас, за да не можете да избягате.
 6. Анаконда – сочи към вашите емоционални несъзнателни страхове, които трябва да бъдат проучени.
 7. Бяла змия – Това е специален цвят, който обикновено се свързва със светлина, доброта, невинност, чистота и девственост.
 8. Дъга или многоцветен – заплаха, която се смесва или е свързана с вашите емоции, чувства или несъзнателни енергии.
 9. Змии навсякъде – Свързани с вашите страхове или скрити несъзнателни енергии, които се издигат.
 10. Убиване на змия – Счита се за положителна поличба, но поради сложната си природа не всички змии се считат за лош символ, всъщност е известно, че притежават лечебни свойства и плодовитост.
 11. Двуглава змия – Двуглава змия съдържа елементи на прераждане или конфликт в живота на човек.

Местоположение на ухапване от змия

Отзад

Някои части от тялото ви, като гърба, предполагат атака отзад. Това ще бъде атака, която ще ви хване неподготвени или вероятно няма да знаете кой замисля неща зад гърба ви. Метафоричен по природа, предполагащ нещо, което е изоставено или забравено; обръщането на гърба представлява заплаха.

Змия, хапеща ръка

Често пъти змия, която хапе ръката ви, е синоним на измамни приятели, хора, които може да срещнете, или близки до вас. Пословичното „ ухапе ръката“ подсказва какви добри дела можете да направите за другите, няма да бъдат оценени; на свой ред се връща точно към вас. Това може да означава лоши хора, които носят маска, преструвайки се на някой, който не са. Дясната ръка е някой близък до вас; лявото предполага нещо нечисто.

Змия в коса

Ако сте забелязали змия в косата си , това може да означава проблеми с мислите ви; неща, които израстват от главата ти. Медуза, за която е известно, че има змии, излизащи от главата й, може да се свърже с женското начало; поглъщаща майка.

Сънувайте змия, ухапваща врата или гърлото

Атака близо до врата или гърлото насочва вниманието ви към способността ви да изразявате мнението си или липсата му. Това е атака срещу вашата комуникация или способността да изразявате емоциите си. Ако змията е синя, това може да ви свърже със заседнали енергии, които са до гърлената чакра.

Мечтаете за ухапване на лице от змия

Змия, която хапе лицето ви, може да бъде лична атака или свързана с вашата сянка . Тъй като маската, която носим публично, това, което сме (егото), е под заплаха. Местоположението на главата или лицето ви носи вашето съзнание в ума или образа, който е застрашен. Ако е близо до устата или гърлото ви, това може да е атака срещу комуникацията ви.

Мечта за ухапване на крак от змия 

Местоположението на стъпалото е метафорично за вашето движение или път, който е възпрепятстван. Ухапването е атака срещу напредъка или напредъка, докато се движите напред в живота си. Това може да е нещо, което сте застрашени; вашата система за поддръжка е атакувана.

Местоположения на змиите

Змия в къщата

Змиите, които се появяват в къщата ви, свързват сънуващия с ума/психиката; отрицателна и положителна конотация в зависимост от контекста на съня. Различните нива на къщата се превеждат по различен начин.

Змия в леглото

Леглото често е свързано със сексуалната страна на сънуващия . Като алтернатива змията може да означава фалически символ или да се разглежда като заплаха. Това е място на спокойствие и почивка, което е нарушено – безсъзнанието. За да изследвате лична романтика, сексуални проблеми или потискане на поривите. Символът на змията, която е под леглото, се отнася до неща, които са скрити; опасности или липса на информираност.

Хапещо семейство

Змиите, които ухапват членовете на вашето семейство, може да са свързани с несъзнателна заплаха, която вие подхващате. Да проучи възможни заплахи, които ги заобикалят, промени в поведението или емоционални смущения. Видът на змията, цветът и местоположението ще ви помогнат да получите улики, за да декодирате съня. Ако отровата е проникнала в кожата, определя дали атаката ще ги засегне емоционално.

Анализ на сънищата на змиите

Преследване на змия

Мечтите да бъдете преследвани като синоним на бягане или избягване на нещо в живота ви. Да бъдеш преследван от змия може да отразява хора, които представляват заплаха за вас; или негативните аспекти на себе си, за които не осъзнавате. По същество искате да се изправите срещу змията и да я убиете; нужда от размисъл, за да станете по-малко приятни, или забелязване на тези черти вътре.

Хапещи животни

Змиите, които атакуват животни, може да са отражение или пречка за вашите несъзнателни инстинкти. Често срещаните сънища за змия, ухапваща кучето или котката ви, се свързват с вашата женска или инстинктивна страна на сънуващия. Често срещани теми за сънища, когато собственото ви куче е нападнато от змия; връзка с приятел или нещо, което осигурява безусловна любов. Вижте алигатори и паяци .

Водни змии

Когато забележите змия във вода , това привлича вниманието към емоционалната страна на сънуващия. Тези сънища могат да предполагат заплаха или метафорична опасност, свързана с вашето несъзнателно емоционално състояние.

Автомобили

Змиите, които се появяват в колата ви, привличат вниманието ви към шофирането или пътя пред вас. Може да ви дойде нещо, което ще представлява заплаха от това да продължите напред в живота ви.

Убиване на змия

Ако убивате змията е положителен знак, който означава, че ще спрете тази заплаха от нейната атака. Те могат да се отнасят до хора, ситуация или аспекти на вашата сянка, които вече не са заплаха.

Сън за мъртва змия

Мъртви змии в съня ви може да се появи, когато има край на възможна заплаха в живота ви. Те могат също да се свържат с вашата енергийна жизнена сила, женска енергия или изцеление, което дреме вътре.

Змии навсякъде мечтаят

Да забележите змии навсякъде в съня си подсказва да погледнете опасностите или заплахите, които сте наоколо в ходещия си живот. За да проучите дали змиите са свързани с негативни мисли или поведение, токсични приятели или места, с които общувате. Въпреки това може да бъде символ на несъзнателни енергии, които сега се използват.

Мечта за бебета змии

Символ, който се проявява с потенциална лечебна енергия, без заплаха; страхове, които изглеждат малки, но все пак са опасни.

Триглава змия

Символичен сън, който предполага три отделни същества, може да представлява или триада, която винаги се появява като група. Колективни умове като едно цяло, женски архетип, тройна богиня – митология хидра и Цербер.

Змийски сънища: Поведение

Оцветяване на кожата:

Да забележите, че змия хвърля кожата си, това е възможна поличба, която предполага смърт и прераждане. Процесът, наречен екдиза, може да бъде преведен на нов растеж, промяна и трансформация, настъпващи в ума ви. Премахване на негативните аспекти, за да се развие новото.

Змийски яйца:

Често пъти змийските яйца се появяват в сънищата, когато е на път да настъпи промяна. Цикълът на смъртта и прераждането; трансформация ново начало. Връзка с женското начало

Превръщане в човек:

Змия, която се превръща в човек, може да предполага трансформация или възможна основна заплаха. В зависимост от контекста и какво означава човекът за вас, това може да се промени.

Увита около тялото: 

Символ на изцеление или прераждане. Ако змията представлява заплаха, тя може да подскаже хората, които източват кръвта на живота от вас.

Хранене/Гълтане:

Емблематичният символ на уроборос змията, която яде собствената си опашка. Тези сънища могат да бъдат символ на лична трансформация, цялост или безкрайност.

Пресича път:

Когато змия пресече пътя ви или сте наясно с нейното присъствие, предполага опасностите, които дебнат около вас. Това може да са опасни хора, които може да не са непременно заплаха за вас, но са в ежедневието ви.

Цветовете на змийските сънища

Известно е, че змиите с цвят на дъга или многоцветни се появяват по много различни причини. Цветовете могат да бъдат свързани с нашите ЧАКРИ , свързани с блокирани или често отварящи се в тези енергийни вихри.

 • Червено – гняв, похот, емоции, страст, ярост, кръв и похот.
 • Зелено – завист, алчност, финанси, хармония, обновление и растеж.
 • Жълто – Интелект, предпазливост и ревност.
 • Черно – сянката или тъмната страна на сънуващия, неизвестна; осъзнаване на архетипа на сянка .
 • Бяло – Чисто, невинност, трансформация, светлина и безопасност.
 • Кафяв – Свързва ви със земята, майката природа, женската енергия.
 • Оранжев – Ярък, остроумен, спонтанен, щедър, оптимистичен, нетърпелив и смел.
 • Златен – Свързва се с душата или аз, символ на мъдрост и знание.
 • Лилаво – Сила, креативност, мъдрост, достойнство, величие, арогантност и царственост.
 • Розово – сочи към приятелство, обич, хармония, детство, женствен или вътрешен мир.

Змии Сънища: Лечители

Много източни култури смятат, че змията е символ на пробуждане или жизнена сила. Енергията на змиите остава навита в основата на нашия гръбначен стълб в сакрума, чакайки, докато е готова за движение. Кундалини е изобразена като лежаща „навита“ в основата на гръбначния стълб като богиня, която чака да възникне в тялото.

Този тип движение е пълното съединяване на мъжкото и женското през сърцето. Когато това е пълно, лечебните енергии може да са активни в цялото ви тяло.

Това може да означава, че имате нужда от духовно напътствие. Може да сте във фаза в живота си, в която трябва да обърнете повече внимание на своята духовност, тъй като трансформацията може да е близо.

Може да ви предложи да се отворите повече на духовно ниво, за да можете да станете лечител или някакъв вид.

Змийски сънища: Примитивен страх

Изследователите са стигнали до заключението, че хората са развили вродена склонност да усещат змии; този страх е оформил нашата еволюция. Този първичен страх ни даде предимство да оцелеем и да се възпроизвеждаме във време, управлявано от влечуги.

Несъзнателно змията може да изглежда като несъзнателни страхове, които представляват лична заплаха за вас. Ще се изненадате да знаете, че дори безмилостният диктатор Саддам Хюсеин е мечтал да се опита да убие змия , докато е държан в плен.

 • Отхвърляне
 • Промяна
 • Загуба на контрол
 • тревожност
 • Неуспех
 • Несигурност

Змии в Библията

Всички знаем историята за Адам и Ева , изкушението на змията, която ги принуждава да се противопоставят на Бог и неговите учения. В глава 2 изглежда, че змията убеждава Ева, че Бог всъщност не е имал предвид това, което е казал на Адам, че не яде от едното дърво, и след като погледна добре дървото, Ева опитва плода.

Тя харесва вкуса му, че е „наслаждение за очите“ и че е „желателно да се направи мъдър“. Змията се използва като изкушение или желания, които може да не можем да контролираме в ежедневния си живот.

Змии в митологията

Древен Египет

Символът на змията датира от 3000 г. пр. н. е. в древните египетски йероглифи. Индусите, християните и древните гърци признават важността на тази мистериозна змия – тя се е появила в сънищата ви по конкретна причина.

Гръцка култура

Символът, посочен в медицината, е този на две змии върху пръчка, която произлиза от древна Гърция. Кадуцей е крилат жезъл с две змии, увити около него, свързани с гръцкия бог Хермес, пратеник на боговете, проводник на мъртвите и защитник на търговци и крадци. Този символ може да се използва и като изцеление в зависимост от контекста на съня.

Уроборос  (змия, която яде опашката си)

Този древен символ на змията, която яде опашката си, предполага възможна пълна интеграция на психиката. Обединението между съзнателния и несъзнателния ум. Това символизира може да представлява циклична природа на Вселената: създаване от унищожение, живот от смърт.

Уроборосът яде собствената си опашка, за да поддържа живота си, като вечен вечен цикъл на обновление. В алхимията това символизира душата на Меркурий, силата да прониква цялата материя в своето съществуване. Това е трансформация и прераждане.

Индианец

Индианците наричат ??този уникален символ нещо като мъжко значение. Това би било свързано с фалоса на светкавицата, който се счита за медицински персонал с огромна сила на самоувереност.

Келтски

За древните келти този символ се е смятал за нещо на знание, хитър, но може да преобрази мечтателя. Ако си спомняте историята на Патрик, покровителя на Ирландия. На него се приписва изгонването на всички змии от Ирландия и днес там не може да се намери нито една змия.

Индуизъм 

Змиите, нагите, имат висок статус в индуистката митология. Символът на змията показва прераждане, смърт и смъртност, поради отливането на кожата й и символично „прераждане“.

Карл Юнг Сънища на змия

Карл Юнг също беше заинтригуван от този символ и имаше много странно преживяване, което го накара да разследва по-нататък. Негов млад 28-годишен клиент е казал на Юнг, че има змия в корема си. Тя продължи да казва, че змията в даден момент е спяла, просто лежи там.

Един ден се активира и започна да се движи бавно нагоре, най-накрая да излезе от устата й, където видя главата като златна. Той свърза змията с колективното несъзнавано, което е свързано с Кундалини.

Образът на змията в корема, казва Юнг, „е добре известен в Индия“. Въпреки че жената „няма нищо общо с Индия“ и въпреки че образът „ни е напълно непознат“, той казва, че „и ние го имаме, защото всички сме еднакво хора“.

Змията е символ на великата мъдрост на Природата, тъй като твърде директният път не е най-добрият път; кривият път, отклонението, е по-краткият път.

 

– Карл Юнг

За късмет, сподели с приятел: