Съновник: Бременна

Бременна жена

Сънувах, че съм бременна!

Сънищата за бременност са толкова много, колкото са и бременните жени, и всички те могат да бъдат тълкувани по много различни начини. “Помощ, сънувах, че съм бременна!” е едно от най-честите изречения измежду група близки приятелки. Важно е да разберете контекста на съня, преди да го тълкувате, както и обстоятелствата, които го съпътстват. По-долу е представено удобно обяснение на какво казва нашия съновник за бременна жена, сънищата за бременност и какво може да означават те за Вас.

1. Кога започват изследванията на “сънищата за бременност”?

Изследванията на сънищата на бременните жени датират поне от 40-те години на миналия век. Много изследвания оттогава насам са установили, че бременните жени съобщават за повече сънища, отколкото небременните жени. Честотата на тези сънища има тенденция да се увеличава по време на бременността, като най-много сънища се съобщават през третото тримесечие.

2. Какво е най-често срещаното съдържание на сънищата по време на бременност?

Досега най-често повтарящата се тема в тези сънища за бременност включва самото бебе, особено неговия физически вид или здраве. Други често срещани сънища, свързани с бременността, включват действителните процеси на раждането и раждането, както и сънища за родителството.

3. Пак сънувах, че съм бременна. Какво означава съновник бременна?

Бременна Съм

 • Сънувате ли, че сте бременна – това предвижда неприятни неща, които ще ви пречат продължително. Без значение как действате за напред, в този етап от живота ви трудно ще се справите с проблемите , които тепърва предстоят.
 • Ако сънувате самата бременност, значи се нуждаете от промяна. Опитайте се да разгледате живота си отстрани и да намерите области, в които можете да направите позитивна промяна.
 • Ако насън се виждате самата себе си бременна, това също означава, че трябва да бъдете внимателни с решаването на проблемите си.
 • Ако сънувате себе си бременна с момиче, това е знак, че не искаш да имаш дете в реалността; може да е знак, че си бременна, макар че не си го искала толкова силно.
 • Ако сънувате себе си бременна с момче. това е знак за  развитие в бизнеса. Мъжката рожба е знак за упоритост и целеустременост.
 • Ако си омъжена и се сънуваш бременна, ще забременееш с близнаци в реалността.

Бременна Жена / Бременна Приятелка

 • Ако сънувате бременна жена, значи ще имате трудности в живота.
 • Ако сънувате бременна приятелка, проверете как е тя с здравето и дали всичко е наред.
 • Ако сънувате бременна приятелка, която е болна, най-вероятно ще развалите отношенията си с нея.
 • Ако сънувате бременна приятелка, която наистина е бременна, значи тя ще бъде здрава и щастлива и всичко ще бъде наред
 • Ако бременна жена ви заговори, ще имате промяна или в личния, или в професионалния живот.
 • Ако сънувате, че сестра ви е бременна, това са означава добри вести и щастие. Ако само чуете, че сестра ви е бременна, това значи добри новини за нейното семейство. Ако сънуваш много бременни сестри, това означава лична печалба за теб самата.
 • Ако сънувате, че дъщеря ви е бременна, това е щастие за всички, и ако още не е, значи скоро ще бъде бременна
 • Ако сънувате, че бременна булка, това означава трудности и неравности в живота
 • Ако сънувате, че сестра ви е бременна, ще имате нови приятни изживявания
 • Ако сънувате, че непозната жена е бременна, ще трябва да положите усилия в живота, но те ще ви донесат големи печалби. Ако непознатата жена ви се смее, тогава ще загубите пари.
 • Ако сънувате, че бременна жена с близнаци, това означава, че и вие може да сте бременна

Други Бременни

 • Ако сънувате, че бременно куче, очаква ви щастие и късмет.
 • Ако сънувате, че бременен мъж, трябва да внимавате със здравното си състояние и да се грижите за себе си.

Някои хора могат да тълкуват тези сънища като означаващо, че сте обезпокоени от създаването на семейство или че чувствате, че върху Вас е упражнен голям натиск да създадете такова. Вярно е, че някои хора изпитват тези чувства преди да забременеят, но е възможно да сънуват, че са бременна във всеки един момент от живота си.

 • В повечето случаи тези сънища не са резултат от нещо физическо. Сънищата за бременност могат да бъдат причинени от силна нужда да имаш деца или от инстинктивно желание да защитиш себе си и бъдещето на семейството си. Не е необичайно жени, които са бременни (или които обмислят да забременеят), да изпитват този вид сънища.
 • Сънищата за бременност може да са знак от вашето подсъзнание, че сте готови за майчинство.
 • Такъв сън може да символизира и ново начало за някой, който копнее да стане майка.
 • Сънищата за бременност могат също така да представляват безпокойство за започването на друг живот и отговорността, която идва с него.
 • Ако сте били бременни преди и в съня си осъзнавате, че сте бременни отново, това може да означава, че подсъзнанието Ви подготвя тялото Ви за следващата бременност.

Сънищата за бременност са много често срещани при бъдещите майки. Това е така, защото хормоналните и физическите промени, които настъпват по време на бременността, могат да накарат средата в тялото ви да се чувства различно. Всъщност едно от най-често срещаните неща, за които бременните майки сънуват, е самата им бременност. Тези сънища могат да представляват различни неща за различните хора, но винаги е важно да говорите с Вашия лекар, ако имате някакви притеснения относно тях.

4. Продължавам да сънувам положителни тестове за бременност. Какво означава това?

Сънищата са проявление на нашите най-дълбоки желания, страхове и притеснения. Сънят за положителен тест за бременност може да е метафора.Може би този човек може да иска да забременее, но се страхува твърде много или има някакъв друг страх, който му пречи да го направи.Възможно е също така да желае да забременее и да сънува това, защото смята, че това би било идеалното решение на настоящите му проблеми.

Тълкуването на сънищата е сложен и субективен процес.А това означава, че има много психологически фактори, които могат да ви накарат да сънувате положителен тест за бременност.Например той може да показва, че искате да забременеете, или да е знак за тревога, например, че сте бременна, дори и да не знаете със сигурност все още.Въпреки че сънят за “тест за бременност” може да се отнася до минало преживяване, той може да бъде и знак за надежда или щастие.Също така може да е просто напомняне, че някой там се грижи за вас.

5. Какво означават сънищата за бременност (съновник бременна), когато не сте бременна?

Не е необичайно да имате сънища за бременност, когато не сте бременна.Тези сънища могат да бъдат причинени от много неща, като например дълбокото желание на жената за дете или дори телевизионно предаване или филм, които наскоро сте гледали и в които се говори за бременност.

Проучване, проведено от Университета на Северна Каролина, показва, че сънищата за бременност са много често срещани при жени, които не са бременни. В проучването са изследвани над 100 бременни и небременни жени. Изследването установява, че 83% от участничките, които не са бременни, сънуват, че са бременни, и това изглежда е начин те да се подготвят за майчинството по пътя.

6. А какво да кажем за сънищата за бременност с близнаци и тризнаци?

Бременните жени често сънуват близнаци, тризнаци и други многознаци. Въпреки че тези сънища може да изглеждат странни на пръв поглед, те не са просто случайни мисли. Сънищата за многознаци могат да бъдат символични и невинаги трябва да се възприемат буквално. Поради този символичен характер, не е необходимо тези сънища да носят някакво реално значение.

Съществуват различни видове сънища за “многоплодно раждане”, които бременната жена може да изпита.

 • Близнаци: Ако бременна жена сънува близнаци, това, разбира се, може да е индикация, че тя очаква близнаци. Но сънят за близнаци може да се тълкува и в смисъл, че сънуващата се чувства “побратимена” с някой друг (например с партньора си). Или дори, че чувства, че в себе си има близнаци, в смисъл, че е “на две мнения” за важен аспект от живота си. Сън за близнаци може да означава, че жената мисли за бъдещето си и за това какво ще бъде да отглежда няколко деца.
 • Тризнаци: Ако бременна жена сънува тризнаци, това може да означава, че тя просто копнее за тризнаци. Но сънят за тризнаци може да се разглежда и като знак, че жената е готова да създаде семейство и да има повече деца. Тризнаците са знак за изключителна плодовитост. Тяхната необичайност е едновременно като благословия и чудо.
 • Повече от три деца: Сън за повече от три деца не означава непременно, че жената иска повече от три деца. Това може да е просто емоционална нужда да има или да се грижи за много деца и може да не представлява настоящите ? желания за бременност.
  Никога не можем да бъдем сигурни какво означава един сън, но той ни казва нещо за сънуващия.

Сънищата често са пожелания. В случая с многодетните деца жената може да си е пожелала да има повече деца, отколкото може да има в действителност.

7. Могат ли сънищата за бременност действително да повлияят на бременността?

Проучване от 2004 г., публикувано в списание Holistic Nursing Practice, установява, че сънищата, които бременните жени сънуват, могат да изиграят роля за протичането на бременността. “Сънищата могат да повлияят на резултатите от бременността”, пишат авторите.

По-специално проучването разглежда “нарушенията на съня, причинени от сънищата”. Изследването им е довело до идентифицирането на няколко основни категории сънища, свързани с бременността. Те включват сънища за бебето, сънища за действителното преживяване на раждането и сънища за това, че ще станете родител. Обща тема, която бременните жени съобщават в много от тези сънища, е притеснението, че техните партньори няма да присъстват на раждането. Това подсказва колко е важно партньорите да са на разположение по време на процеса на раждане, за да предложат подкрепа. Проучването предлага и стратегии за подкрепа на тези жени преди раждането. Например авторите установяват, че много бременни жени сънуват “странни” сънища, но се страхуват да ги споделят с риск да бъдат сметнати за странни.

Лекарите могат да помогнат, като успокоят жените, например като обсъдят колко често се срещат такива сънища по време на бременност и дори като активно питат жените за такива сънища. Това би дало възможност на жените да обсъдят евентуалните си тревоги и би дало възможност на лекарите, медицинските сестри и акушерките да подчертаят “нормалността” на тези сънища.

8. Заключение: често срещани ли са сънищата по време на бременност? Да, и те често предоставят ценни прозрения

Сънищата по време на бременност са повод за безпокойство за много жени, но е важно да се знае, че те всъщност са доста често срещани и могат да предоставят ценна информация за душевното състояние на жената. Едно от най-интересните неща, свързани с бременността, е начинът, по който сънищата на човек могат да придобият ново значение. Най-важното, което трябва да направите, е да си спомняте собствените си сънища, доколкото можете, и да говорите за тях с партньора си, лекаря или акушерката. Колкото повече информация имат те, толкова по-добре,

9. Допълнително: четири лесни начина да получите повече информация от сънищата си по време на бременност:

 • Запишете сънищата си веднага след като се събудите.
 • Поговорете с приятел или член на семейството за това какво според тях означава сънят ви.
 • Потърсете тълкуване на сънищата в интернет.
 • Напишете списък с нещата, които свързвате с образите от сънищата си.
За късмет, сподели с приятел: