Четвъртото правило на пълноценния сън от sanivnik

sanivnik : Да работим както трябва, когато трябва да работим, и да си почиваме, както трябва, когато е време за почивка

Спазването на правилата на различията “работа – почивка” помага за ефикасността на хормоналната система, паметта и двата стадия на съня.- намери за вас sanivnik

Когато слънцето залязва, гаснещата светлина на деня предизвиква намаляващо отделяне на някои от хормоните на физическата активност (адреналин, ацетил-холин и други) и повишаване на хормоните на разтоварването (мелатонин и допамин). Тъй като отпускащите хормони подпомагат и паметта, нашето съзнание автоматично се задейства и си спомня преживяванията ни от деня, докато слънцето отплава на хоризонта. Колкото повече се стъмнява, толкова по – склонни сме да се отдаваме и връщаме към преживяванията си от изминалия ден. Поради тази причина нашата памет работи по – добре, когато се отпуснем, затворим очи и си представим образно това, което желаем да запомним. Затваряйки очите си, ние спираме определено количество светлина, а като се отпуснем, още повече стимулираме отделянето на някои от хормоните на паметта (допамин, мелатонин и нор-епин-ефрин).

Тук можете да разберете кои са другите правила за пълноценен сън.

Смяна на студено и топло от sanivnik

Съществуват множество противоположности в природата на нашия организъм, които трябва да бъдат поддържани в равновесие, за да се запази жизнеността ни и на стари години. В диетата си трябва да поддържаме баланс между калия и натрия, за да доставяме енергия на положителните и отрицателните електрически импулси на нашите нерви. За поддържането на ефективността на хормоналната ни система, трябва редовно да излагаме тялото си на горещо и студено, за да не загуби то способността си да реагира правилно и ефективно на климатичните промени в различните сезони. Колкото по – силни са реакциите на нашите нерви при такива въздействия, толкова по – голямо ще бъде съпротивлението на организма ни към бактериите, типични за различните сезони.

Функциите на нашето здраве се регулират от биологичния часовник в нашето съзнание

Тъй както природата притежава собствен часовник и механизъм за отчитане и реагиране на времето, за да следва смяната на деня и нощта, лятото и зимата, тя ни е дарила със същия часовник, който реагира на всички тези събития.

История на медицински случай. (“Аз просто съм такъв човек”). Причините за лошото здравословно състояние са винаги повече от една, но в съчетанието си те винаги причиняват разстройство на хормоналната ефективност на биологичния ни часовник и на лечителния цикъл на съня ни. Причината организма ни да има лимфи и потни жлези е, че функцията на потенето може да премахва нежеланите и вреди отпадъци от нашия организъм и да подсилва имунитета ни. Колкото по – лошо се храним, толкова повече вредни остатъци от храна трябва да бъдат елиминирани от нашите лимфи чрез функцията на потенето.

Терапиите с горещи и студени бани и привикването на стомаха да се отпуска стимулират съня.

Тук можете да разберете кои са другите правила за пълноценен сън.

За късмет, сподели с приятел: