Шестото правило на пълноценния сън от sanownik

Не трябва да лягаме да спим през деня, препоръчват от sanownik

Функциите на мозъка ми, отговарящи за съня, работят най – добре, когато не са объркани кога и къде да спи организма ни, ето защо е добре полягваме за сън, само когато възнамеряваме да спим пълния си нощен сън, казаха от sanownik . Ако искаме наистина да стимулираме естествените ни мозъчни функции да работят най – добре, трябва напълно да избягваме да лягаме в хоризонтално положение по каквато и да е друга причина, освен при лягането си да спим нощем. Използването на хамак, възглавница, шезлонг или кресло с подвижна облегалка, нагласени на ъгъл приблизително до хоризонталното положение, ще бъдат достатъчни за да си подремнете по обяд, но в същото време да избегнете пълното хоризонтално положение, което организмът свързва само с пълния нощен сън.

Биологичният цикъл в нашия мозък се научава да свързва цикълът на съня, продължаващ приблизително девет часа, с хоризонталното ниво на церебралногръбначни флуидите в мозъка по време на сън. Този ефект на биологичния часовник на мозъка по време на сън действа подобно на мехур на духовно ниво. Когато положим тяло в леглото и глава на възглавницата и заспиваме през нощта, часовникът в нашия мозък свързва мисълта за редовния нощен сън с нивото и теглото на флуидите в мозъка ни. Ако редовно си полягваме за кратка почивка или сън през деня, както лягаме за съня си през нощта, ние объркваме асоциацията на мозъка ни със състоянието на мозъчните флуиди, което е характерно за пълния нощен цикъл на съня.

Спалнята ви трябва да бъде уединена като място за възстановяване и релаксация – sanownik .

През деня трябва да избягвате и спалнята си стая. Четенето на вестници, гледането на телевизия или вършенето на други любимия занимания не трябва да се превръща в част от това пространство и място в къщата, което трябва да е предназначено само за жизненоважния себелекуващ процес на съня.

Тук можете да разберете кои са другите правила за пълноценен сън.

За късмет, сподели с приятел: