Как да изчислите своя Асцендент?

Вашият асцендент, известен също като изгряващ знак, е важен аспект на астрологията, който дава представа за вашата личност, външен вид и начина, по който взаимодействате със света. Това е знакът, който се е намирал на източния хоризонт в точния момент на вашето раждане, и представлява първото впечатление, което правите на другите. Вашият Асцендент е мощен инструмент за себепознание и може да предостави ценна информация за вашата личност, взаимоотношения и житейски път.

Изчисляването на вашия Асцендент може да изглежда като трудна задача, но с правилните инструменти и информация това е лесен процес. Ето как можете да изчислите своя изгряващ знак:

Стъпка 1: Определете времето и мястото си на раждане

За да изчислите своя Асцендент, първо трябва да знаете точното си време и място на раждане. Тази информация е от решаващо значение за точното определяне на вашия Асцендент и други астрологични аспекти. Ако не знаете точното си време на раждане, можете да опитате да потърсите акта си за раждане или да разговаряте с членове на семейството си.

Стъпка 2: Вземете рождената си карта

След като разполагате с времето и мястото си на раждане, можете да създадете рождената си карта. Има много безплатни онлайн калкулатори на рождената карта, които можете да използвате, за да създадете рождената си карта, например Astrodienst или AstroSeek. Просто въведете в калкулатора часа, датата и мястото си на раждане и той ще създаде рождената ви карта.

Стъпка 3: Намерете своя Асцендент

Вашият Асцендент се намира на върха на първия дом в рождената ви карта. Той е представен със символ и обикновено се съкращава като “ASC”. В рождената ви карта ще видите също символите на 12-те зодиакални знака и позициите на планетите и другите небесни обекти.

Стъпка 4: Тълкуване на Вашия Асцендент

След като сте открили своя Асцендент, можете да разтълкувате неговото значение. Всеки от 12-те зодиакални знака има свои уникални личностни черти и характеристики, а вашият Асцендент представлява начина, по който се представяте пред света. Например, ако вашият Асцендент е Овен, може да изглеждате уверени, смели и напористи, докато ако вашият Асцендент е Скорпион, може да изглеждате мистериозни и напрегнати.

В заключение, изчисляването на вашия Асцендент е прост и мощен инструмент за себепознание. Като разбирате своя изгряващ знак, можете да придобиете по-дълбоко разбиране за своята личност, външен вид и начина, по който взаимодействате със света. И така, защо да не разкриете тайните на своя Асцендент още днес и да не откриете завладяващия свят на астрологията?

За късмет, сподели с приятел: