Калин
Калин празнува имен ден на Цветница
. На този ден християнската църква отбелязва тържественото влизане на Исус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха, празникът се чества в шестата неделя на Великия пpост и една седмица преди Великден.
Името Калин произлиза от дървото калина.

Калина
Калина има имен ден на Цветница
. Името Калина произлиза от дървото калина, също така е женска форма на Калин.

Калинка
Калинка има имен ден на Цветница
. Всяка година празникът е на различна дата взависимост кога е Великден. Калинка е форма на Калин и Калина, които произлизат от името на дървото калина.

Калоян
Калоян празнува имен ден на 7 януари
, когато отбелязваме Ивановден. Тогава православната църква отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител. Името Калоян произлиза гръцкoтo Kalojoan, което се превежда като “хубавия Йоан”, “хубавия Иван”.

Камелия
Камелия празнува имен ден на Цветница.
 На този ден християнската църква отбелязва тържественото влизане на Исус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха, празникът се чества в шестата неделя на Великия пpост и една седмица преди Великден.
Името произлиза от цветето камелия.

Камен
Камен празнува имен ден на 29 юни
, когато отбелязваме Петровден. На тази дата православната църква чества деня на Св. pавноапостоли Петър и Павел. Името Камен е създадено като превод на гръцкото Рetros и е давано с пожелание детето да има твърд характер и да е здраво.

Катерина
Катерина има имен ден на 24 ноември
, когато православната църква чества деня на Св. великомъченица Екатерина. Името Катерина произлиза от гръцкото katharos, което означава “чист”, “непорочен”. На този ден празнуват още Екатерина, Катя, Каталина, Кателина, Катрин и други производни от тях.

Катя
Катя има имен ден на 24 ноември
, когато православната църква отбелязва деня на Св. великомъченица Екатерина. Името Катя е съкратена форма на Катерина, Екатерина.

Кирил
Кирил празнува имен ден на 11 май.
 Тогава християнството чества деня на братята Св. Кирил и Св. Методий. Името Кирил произлиза от гръцкото kyrillos, което означава “господарски”.

Киро
Киро празнува имен ден на 11 май
, когато църквата отбелязва деня на братята Св. Кирил и Св. Методий. Името Киро е съкратена форма на Кирил.

Климент
Климент има имен ден на 27 юли
, когато православната църква чества деня на Св. вмчк Пантелеймон, Св. Седмочисленици, Успение на св. Климент, архиеп. Охридски. Името Климент произлиза от латинското clemens, което означава “милостив”, “мек”.

Кольо
Кольо празнува имен ден на 6 декември,
 когато християнството отбелязва деня на Св. Николай, архиепископ Мирликийски, Чудотворец. Празникът е познат като Никулден. Името Кольо е съкратена форма на Никола или Николай.

Константин
Константин празнува имен ден на 21 май
. На тази дата православието отбелязва деня на Св. Константин и св. Елена. Името Константин произлиза от гръцкoтo constant, което означава “постоянен”.

Коста
Коста празнува имен ден на 21 май,
 когато християнството чества деня на Св. равноап. Константин и Елена. Името Коста е съкратена форма на Костадин.

Костадин 
Костадин има имен ден на 21 май. Тогава християнството отбелязва деня на Св. равноап. Константин и Елена. Името Костадин е славянска форма на Константин.

Костадинка
Костадинка има имен ден на 21 май,
 когато православието чества деня на Св. равноап. Константин и Елена. Името Костадинка е женска форма на Костадин и видоизменено от Константин.

Красен
Красен празнува имен ден на 6 март.
 На тази дата православната църква отбелязва деня на Св. 42 мчци в Амория. Името Красен има славянски произход и означава “красив”.

Красимир
Красимир има имен ден на 6 март
, когато православната църква чества деня на Св. 42 мчци в Амория. Името Красимир изразява желанието на родителите детето им “да краси света”.

Красимира
Красимира празнува имен ден на 6 март
. На тази дата православната църква чества деня на Св. 42 мчци в Амория. Името Красимира е женска форма на Красимир.

Кремена
Кремена има имен ден на 29 юни.
 На този ден православната църква чества Денят на Св. pавноапостоли Петър и Павел. Пожеланието към кръстения с името Кремена е “да бъде як и траен като кремък”. Името е еднакво по значение с Камен, Камен.

Кристина
Кристина има имен ден на 25 декември. 
На тази дата християнството отбелязва Рождество Христово. Празникът е известен като Коледа. Името Кристина е френска форма на Христина.

Крум
Крум има имен ден в Неделята на всички български светии
– това е втората неделя след Петдесетница. Името Крум произлиза от старобългарски и означава “скала”. Това е име на старобългарски владетел, възобновено е през Възраждането.

Кръстан
Кръстан има имен ден на 14 септември,
 когато отбелязваме Кръстовден. На тази дата православната църква отбелязва Въздвижение на Св. Кръст Господен. Името Кръстан е производно от Кръстьо.

Кръстина
Кръстина празнува имен ден на 14 септември
, когато отбелязваме Кръстовден. Тогава християнството чества деня на Въздвижение на Св. Кръст Господен. Името Кръстина е женска форма на Кръстан и производно от Кръстьо.

Кънчо
Кънчо празнува имен ден на 14 септември,
 когато православната църква чества деня на Въздвижение на Св. Кръст Господен. Кънчо е разновидност на името Кръстьо, което произлиза от думата “кръст”. 

За късмет, сподели с приятел: