Йовка
Йовка празнува имен ден на 7 януари.
 На тази дата православието почита Св. Йоан Кръстител, този ден е известен като Ивановден. Името Йовка е женска форма на Йовко, както и производно от Йован и Йоан.

Йовко
Йовко има имен ден на 7 януари.
 На тази дата православната църква почита Св. Йоан Кръстител, а денят е известен като Ивановден. Името Йовко е производно от Йован и Йоан.

Йовчо
Йовчо има имен ден на 7 януари. 
Тогава православната църква почита Св. Йоан Кръстител, денят е известен като Ивановден. Името Йовчо е производно от Йован и Йоан.

Йонка
Йонка има имен ден на 7 януари
, когато празнуваме Ивановден. Това е денят, в който православната църква почита Св. Йоан Кръстител. Името Йонка е женска форма на Йона, Йонко. Йoнa e пророк от Стария Завет прeкapaл 3 дни в коpeмa на кит.

Йонко
Йонко празнува имен ден на 7 януари
, когато е Ивановден. Православната църква отбелязва на тази дата деня на Св. Йоан Кръстител. Йонко е форма на името Йона, което произлиза от ивритското yonah и означава “гълъб”. Йoнa e пророк от Стария Завет прeкapaл 3 дни в коpeмa на кит.

Йордан
Йордан празнува имен ден на 6 януари, Йордановден
. На тази дата православната църква чества Богоявление. Това е християнски празник, който отбелязва кръщението на Исус Христос в река Йордан. Тогава се изпълнява обичаят да се скача в река, за да се извади хвърленият от свещеника кръст.

Йорданка
Йорданка има имен ден на 6 януари.
 Тогава православната църква чества Богоявление, като празникът е известен още като Йордановден. Йорданка е женска форма на мъжкото име Йордан. Имен ден празнуват още Йордана, Данка.

Йосиф
Йосиф празнува имен ден на 26 декември
, когато православната църква отбелязва деня на Св. Йосиф Обручник и на Цар Давид. Името Йосиф произлиза от ивритcкoтo yosef, което означава “Бог ще пpибaви”.

Йото
Йото има имен ден на 29 юни
. Тогава православната църква чества Денят на Св. pавноапостоли Петър и Павел. Името Йото е производно от Панайот. 

За късмет, сподели с приятел: