Ивайло
Ивайло има имен ден на 7 януари
, когато празнуваме Ивановден. На тази дата православната църква отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител. Името  Ивайло може да се приеме за разновидност на Иван. Произходът на името може също да се търси в името Въло, което може би е вариант на Вълчо (Вълко). “Kypт” на старобългарски означава “вълк”, а Въло, Въил, Иваил и Ивайло са по-късни негови славянски транскрипции.

Иван
Иван празнува имен ден на 7 януари
. Денят е известен като Ивановден. На 7 януари християнството чества деня на Св. Йоан Кръстител. Името Иван произлиза от евангелското ioannes, старобългарското ioaнъ, от евр. “Бог е милостив” или “Божия благодат”.

Ивана
Ивана има имен ден на 7 януари,
 когато се празнува Ивановден. На тази дата християнството отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител. Ивана е женска форма на мъжкото име Иван.

Иванина
Иванина празнува имен ден на 7 януари.
 Този ден е известен като Ивановден. Християнството чества на тази дата деня на Св. Йоан Кръстител. Името Иванина е видоизменено от Иван и Иванка.

Иванка
Иванка празнува имен ден на 7 януари,
 Ивановден. На този ден православната църква чества деня на Св. Йоан Кръстител. Иванка е женска форма на мъжкото име Иван, което е славянска форма на Йоан.

Ивелин
Ивелин празнува имен ден на 7 януари
, когато е Ивановден. На този ден християнството отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител. Името Ивелин е видоизменено от Иван.

Ивелина
Ивелина има имен ден на 7 януари. 
Християнството отбелязва на тази дата деня на Св. Йоан Кръстител. Ивелина е женска форма на мъжкото име Ивелин, също така е разновидност на Иван и Иванка.

Ивет
Ивет има имен ден на 24 юни,
 когато празнуваме Еньовден. Името Ивет произлиза от френското ivette. Това е вид билка, която в България е позната като огнивче.

Иво
Иво има имен ден на 7 януари.
 На тази дата православието отбелязва деня на Св. Йоан Кръстител. Този ден е известен повече като Ивановден. Името Иво е производно от Иван.

Ивона
Ивона празнува имен ден на 7 януари,
 когато отбелязваме Ивановден. Тогава православната църква чества деня на Св. Йоан Кръстител. Името Ивона е разновидност на Иванка и Иван.

Игнат
Игнат има имен ден на 20 декември
. На тази дата християнството отбелязва деня на Св. свещеномъченик Игнатий Богоносец. Празникът е известен като Игнажден. Името Игнат има латински произход и означава “огнен”, “пламенен”.
На този ден празнуват още Огнян, Огняна, Пламен и Пламена.

Илиана
Илиана празнува имен ден на 20 юли
, когато отбелязваме Илинден. Тогава православната църква чества деня на Св. пророк Илия. Илиана е форма на мъжките имена Илия и Илиян, както и разновидност на Илияна.

Илия
Илия има имен ден на 20 юли
. Тогава православната църква отбелязва деня на Св. пророк Илия, като празникът е известен с името Илинден. Св. Илия е пророк в Стария Завет, който предсказал на израилтяните, че Господ ще им изпрати суша. Така и станало и само молитвите на пророка спасили народа от глад. Според Новия Завет той е покровител на гръмотевиците и светкавиците.
Илия е библейско име, което означава “мой Бог е Яхве”, “божия сила”.

Илиян
Илиян има имен ден на 20 юли. 
Този ден е известен като Илинден. Според православната църква на 20 юли се чества деня на Св. пророк Илия. Името Илиян е форма на Илия.

Илияна
Илияна празнува имен ден на 20 юли.
 На тази дата християнството отбелязва деня на Св. пророк Илия. Празникът е известен като Илинден. Името Илияна е женска форма на Илия.

Илка
Илка има имен ден на 20 юли
, когато празнуваме Илинден. На тази дата православното християнство чества деня на Св. пророк Илия. Името Илка е женска форма на Илко, производно е от Илия и Илиян.

Илко
Илко празнува имен ден на 20 юли
, Илинден. На тази дата православната църква чества деня на Св. пророк Илия. Името Илко е кратка форма на Илия и Илиян.

Илчо
Илчо празнува имен ден на 20 юли,
 когато християнството отбелязва деня на Св. пророк Илия. Името Илчо е съкратена форма на Илия, Илиян.

Илона
Илона празнува имен ден на 21 май
. На тази дата православната църква чества деня на Св. Константин и Св. Елена. Името Илона е унгарска форма на Елена.

Ина 
Възможно е Ина да е съкратена форма на много женски имена. Така че Ина има имен ден в зависимост от кое име произхожда- Ангелина, Веселина, Екатерина, Ивелина и много други.

Ирена
Ирена празнува имен ден на 5 май
. На тази дата православната църква чества деня на на Св. мъченица Ирина. Името Ирена се образува от френското Ir?ne, което е западен изговор на Ирина.

Ирина
Ирина има имен ден на 5 май
, когато православието отбелязва деня на Св. мъченица Ирина. Името Ирина произлиза от гръцкото eirene, което означава “мир”.

Искра
Ако името Искра е женска форма на Искрен
, носещите го  празнуват на 20 юли , когато е Илинден.
В повечето случаи името Искра се асоциацира с “огън”, “пламък”. Тогава Искра има имен ден на 6 февруари. На тази дата православната църква чества деня на Св. Фотий.

Искрен
Искрен празнува имен ден на 20 юли
. На този ден православната църква празнува деня на Св. пророк Илия, като денят е известен като Илинден. Посланието към носещите името Искрен е носителят му “да бъде искрен, откровен, сърдечен”.  

За късмет, сподели с приятел: